Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cek
cek:

cek kal., -a, -ur 1. prek lehtë, çik: i ceku dorën. 2. fig. e prek një çështje shkurt, zë në gojë, përmend: e ceku kalimthi. / pës. céket v. III.

çek:

çe/k,-kuI m. sh. -qe(t) fin. urdhërpagesë, me të cilën kemi të drejtë të tërheqim nga banka ose nga arka një shumë të caktuar parash: çek bankar (postar); çek i bardhë çek i paplotësuar.

çek:

çe/k,-kuII m. sh. -ë(t) [çek/e,-ja f. sh. -e(t)] 1. cep, skaj: çekja e syrit; çeku i arës. 2. ana me majë të mprehtë e një vegle; tehu: çeku u kazmës; çekja e sëpatës.

çek:

çek,-uIII m. ushqimi i ditës i bariut.

çek:

çek,-uIV m. sh. -ë(t) banor vendës i Çekisë ose me prejardhje nga Çekia.

çek:

çek kal., -a, -ur prek lehtë, cek.

Sinonime / Të përafërta:
çik
përmend