Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cejlonez
cejlonez:

cejlonéz,-i m. sh. -ë(t) banor vendës i Cejlonit ose me prejardhje nga Cejloni.

cejlonez:

cejlonéz,-e mb. që lidhet me cejlonezët a me Cejlonin, i cejlonezëve a i Cejlonit: valle (këngë) cejloneze.

Të ngjashme:
cejloneze:

cejlonéz,-e, -ja f. sh. -e(t).