Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cegem
cegëm:

cég/ëm,-mi m. sh. -ma(t) ciknë, acar.

Sinonime / Të përafërta:
acar
Të ngjashme:
çelem:

çélem 1. vetv. e çel: iu çel goja; u çel koha (qielli); është çelur djali (vajza). 2. v. III tingëllon më qartë (për zërin); jep zë më të pastër: iu çel fyti. 3. v. III çahet a plasaritet thellë: m’u çelën duart. / pës. çélet v. III.

çekem:

çékem vetv. prekem lehtë me dikë. / pës. çékem.

çemem:

çémem vetv. 1. kujtohem. 2. v. III, del, shfaqet diçka.

gemem:

gém/em vetv., -a (u), -ur bised. vëngërohem.

legen:

legén,-i m. sh. -ë(t) 1. enë e madhe e rrumbullakët dhe mjaft e thellë, që shërben për të larë etj.: legen alumini (bakri, plastike). 2. fig. bised. mospërf. njeri, të cilit i ka dalë boja, që është bërë qesharak dhe e shpërfillin të gjithë. 3. pjesa e gjerë e pak e përkulur e plugut mbi plorin, që shërben për të kthyer plisat: legeni i plugut. 4. anat. pjesë e skeletit të njeriut, e përbërë nga brezi i harkuar i eshtrave të kryqeve e nga kërdhokullat; brezi i harkuar i eshtrave të kafshëve gjitare në pjesën e prapme të trupit.