Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ceflis
ceflis:

ceflís kal., -a, -ur i heq ceflën; cifloj: e ceflisi murin.

Sinonime / Të përafërta:
cifloj
Të ngjashme:
ceflim:

ceflím,-i m. sh. -e(t) ciflim.

cefloj:

cefl/ój kal., -óva, -úar cifloj.

ciflos:

ciflós kal., -a, -ur cifloj.

cefliset:

ceflíset vetv. e ceflis. / pës. ceflíset v. III.

ceflisje:

ceflísj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. diçka që është ceflisur; cefël.