Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cefalopode
cefalopodë:

cefalopódë,-t m. sh. zool. klasa më e lartë e butakëve të detit, që kanë zgjatime me ventuza për të lëvizur ose për të kapur ushqimin.