Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cedrishtë
cedrishtë:

cedrísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll cedrash.

Të ngjashme:
ferrishtë:

ferrísht/ë,-a f. sh. -a(t) [ferrísht/e,-ja f. sh. -e(t)] grumbull ferrash; vend i mbuluar me ferra.

kodrishtë:

kodrísht/ë,-a f. sh. -a(t) kodrinë; vend me kodra të vogla.

ledhishtë:

ledhísht/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. vend a tokë me ledhe e me brezare. 2. kryes. sh. mure të trasha mbrojtëse rreth e qark një kështjelle, një qyteze etj., ledhnajë: ledhishtat e Apolonisë (e Butrintit).

ledhishtë:

ledhísht/ë,-aII f. sh. -a(t) lymore, lymishtë; baltak.

verrishtë:

verrísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll me verra.