Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cecull
cecull:

cécu/ll,-lli m. sh. -j(t) çekiç farkëtarësh me majë të mprehtë për të prerë hekurin e nxehtë.

Të ngjashme:
cakull:

cáku/ll,-lli m. sh. -j(t) cakë.

celulë:

celúl/ë,-a f. sh. -a(t) 1. biol. qelizë. 2. hist. njësia më e vogël organizative e Partisë Komuniste dhe e Rinisë Komuniste të Shqipërisë gjatë Luftës Nacionalçlirimtare dhe në vitet e para pas Çlirimit. 3. muz. bulëz: celulë melodike.

cipull:

cípu/ll,-lliI m. sh. -j(t) etnogr. vel i hollë që i hidhet nuses në kokë; napë.

cipull:

cípu/ll,-lliII m. sh. -j(t) fik me kokrra gjatoshe, cipëholla e të kuqërreme; patëllxhanës.

cucëll:

cúc/ëll,-lla f. sh. -lla(t) kapëza për foshnjat, thithë.