Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caule
caulë:

caúl/ë,-a f. sh. -a(t) nofull.

Të ngjashme:
baule:

baúl/e,-ja f. sh. -e(t) arkë e vogël me kapak të përkulur: baulja e nuses.

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

crule:

crúle,-ja f. sh. -e(t) leckë, zhele.

cule:

cúl/e,-jaI f. kryes. sh. -e(t) shtresat e mbulesat për të fjetur; zhele: culet e foshnjës shpërgënjtë; ishte veshur me cule.

cule:

cúl/e,-jaII f. sh. -e(t) anat. kërci, fyelli i këmbës.