Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caulë
caulë:

caúl/ë,-a f. sh. -a(t) nofull.

Të ngjashme:
baule:

baúl/e,-ja f. sh. -e(t) arkë e vogël me kapak të përkulur: baulja e nuses.

cakul:

cakúl,-e mb., edhe si em., gungaç, kurrizdalë.

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

cakull:

cáku/ll,-lli m. sh. -j(t) cakë.

crule:

crúle,-ja f. sh. -e(t) leckë, zhele.