Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caruqe
caruqe:

carúq/e,-ja f. zakon. sh. -e(t) opinga lëkure me majë e të zbukuruara me rripa, tollumbë: caruqe me xhufka.

Sinonime / Të përafërta:
tollumbë
Të ngjashme:
careqe:

caréq/e,-ja f. sh. -e(t) shportë: një careqe me rrush.

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

cërule:

cërúl/e,-ja f. sh. -e(t) cule.

marule:

marúl/e,-ja f. sh. -e(t) bot. lloj sallate, me gjethe të gjera e të buta.

zaruke:

zarúk,-e, -ja f. sh. -e(t).