Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caruk
caruk:

carúk,-e mb., edhe si em., i zhveshur, lakuriq.

Sinonime / Të përafërta:
lakuriq
Të ngjashme:
camruk:

camrúk,-u m. sh. -ë(t) gështenjë e qëruar.

camruk:

camrúk kal., -a, -ur mbledh, rrudh; e gërmuq.

laruk:

larúk,-e mb., edhe si em. 1. i larmë, lara-lara: lopë (dele, dhi) laruke; pulë laruke. 2. fig. lajkatar e shtiracak, laragan; dredharak: njeri laruk.

zaruk:

zarúk,-u m. sh. -ë(t) 1. zagar a zar i vogël. 2. fig. ai që endet kot udhëve, endacak.

çaluk:

çalúk,-e mb., edhe si em., i çalë.