Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës carrok
carrok:

carrók,-u m. sh. -ë(t), edhe si mb., vocërrak.

Sinonime / Të përafërta:
vocërrak
Të ngjashme:
carroke:

carrók,-e, -ja f. sh. -e(t).

çafrok:

çafrók,-u m. sh. -ë(t) kokrrat e misrit në majë e në fund të kallirit.

barros:

barrós kal., -a, -ur bised. i vë një barrë; e rëndoj shumë.

camruk:

camrúk,-u m. sh. -ë(t) gështenjë e qëruar.

camruk:

camrúk kal., -a, -ur mbledh, rrudh; e gërmuq.