Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës careqe
careqe:

caréq/e,-ja f. sh. -e(t) shportë: një careqe me rrush.

Të ngjashme:
caruqe:

carúq/e,-ja f. zakon. sh. -e(t) opinga lëkure me majë e të zbukuruara me rripa, tollumbë: caruqe me xhufka.

ndreqe:

ndréq/e,-ja f. sh. -e(t) etnogr. dita kur përcjellin nusen te burri.

dreqe:

dreq,-e, -ja f. sh. -e(t).

çarëse:

çárës,-e, -ja f. sh. -e(t) bujq. thikë me majë, me të cilën çajnë lëvoren e degëve kur i shartojnë.

barelë:

barél/ë,-a f. sh. -a(t) shkalc, bartore.