Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës carangth
carangth:

carángth,-i m. sh. -a(t) bot. barishte mjekësore, me rrënjë të gjata, me kërcell të lartë, me gjethe të vogla e me lule ngjyrëvjollcë në tufë: rrënjë carangthi.

Të ngjashme:
carangthtë:

carángthtë (i, e) mb. bised. 1. që të shpon, i kreshtë. 2. fig. i ashpër, i vrazhdë; grindavec.