Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capor
capor:

capór,-i m. sh. -ë(t) çapëI.

Të ngjashme:
capoj:

cap/ój kal., -óva, -úar çapoj. / pës. capóhet v. III.

cjapor:

cjapór,-i m. sh. -ë(t) cjap me brirë të drejtë përpjetë.

vapor:

vapór,-i m. sh. -ë(t) anije me avull, avullore.

banor:

banór,-i m. sh. -ë(t) ai që banon diku, banues; vendës: banorët e lagjes; banorët e pyllit kafshët e shpendët e pyllit.

baror:

barór,-e mb. barishtor.