Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capit
capit:

capít kal., -a, -ur çapit. / pës. capítet v. III.

çapit:

çapít (çapís)I jokal., -a, -ur bised. eci ngadalë dhe i pasigurt (për fëmijën); hedh hapat e parë; mezi hedh hapat, mezi eci; kal. hap këmbën ngadalë ose me vështirësi.

çapit:

çapít (çapís)II kal., -a, -ur 1. përtyp, çap. 2. shkrifëroj tokën a thyej plisat me çap.. / pës. çap.tet v. III.

Të ngjashme:
cacit:

cacít jokal., -a, -ur eci ngadalë e me zor, cac.

copit:

copít kal. dhe jokal., -a, -ur bised. ha shumë, llup.

kapit:

kapít (kapís) kal., -a, -ur 1. rraskapit: na kapiti vapa. 2. përkul; mbyll: kapiti sytë.