Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capine
capinë:

capín/ë,-aI f. sh. -a(t) shkop i gjatë me hekur të kthyer në majë për të tërhequr zvarrë trupat e drurëve; heqëse; / tek. vegël prej hekuri për të kapur pjesë të nxehta prej metali.

capinë:

capín/ë,-aII f. sh. -a(t) tokë e gërryer, së cilës i ka dalë tabani.

Sinonime / Të përafërta:
heqëse
Të ngjashme:
hazine:

haziné,-ja f. sh. -(të) vjet. thesar.

capitje:

capítj/e,-a f. çapitje.

latine:

latín,-e, -ia f, sh. -e(t).

capan:

capá/n,-ni m. sh. -j(të) 1. capë e madhe; capë. 2. litari i samarit që lidh barrën.