Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capinë
capinë:

capín/ë,-aI f. sh. -a(t) shkop i gjatë me hekur të kthyer në majë për të tërhequr zvarrë trupat e drurëve; heqëse; / tek. vegël prej hekuri për të kapur pjesë të nxehta prej metali.

capinë:

capín/ë,-aII f. sh. -a(t) tokë e gërryer, së cilës i ka dalë tabani.

Sinonime / Të përafërta:
heqëse
Të ngjashme:
capan:

capá/n,-ni m. sh. -j(të) 1. capë e madhe; capë. 2. litari i samarit që lidh barrën.

capit:

capít kal., -a, -ur çapit. / pës. capítet v. III.

capim:

capím,-i m. sh. -e(t) çapim.

celinë:

celín/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tabani i tokës. 2. ngricë, të ftohtë i madh.