Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capelloj
capëlloj:

capëll/ój jokal. kryes. v. III, -óva, -úar shteroj; firon, men: capëlloi qumështi i bagëtive.

Të ngjashme:
cakëlloj:

cakëll/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar çokas; kërcëlloj: i cakëlluan gotat; i cakëllonin dhëmbët. / pës. cakëllóhet v. III.

capërloj:

capërl/ój kal., -óva, -úar bised. copëtoj.

shpelloj:

shpell/ój kal., -óva, -úar 1. hap llagëm a shpellë në tokë. 2. fig. i bëj dikujt një të keqe të madhe, e fus në gropë. / pës. shpellóhem.

apeloj:

apel/ój kal., -óva, -úar 1. drejt. i drejtohem një gjykate më të lartë për të rishikuar një vendim gjyqësor. 2. libr. u bëj thirrje të tjerëve për ndihmë a përkrahje, bëj apel. / pës. apel.het v. III.

çakëlloj:

çakëll/ój kal., -óva, -úar 1. bëj zhurmë çak-çak duke goditur lehtë me diçka. 2. gdhend. / pës. çakëllóhet v. III.