Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capan
capan:

capá/n,-ni m. sh. -j(të) 1. capë e madhe; capë. 2. litari i samarit që lidh barrën.

Sinonime / Të përafërta:
capë
Të ngjashme:
capak:

capák ndajf. ca, ndopak; paksa: piu capak.

caran:

cará/n,-ni m. sh. -nj(të) guri i vatrës; gur i madh e i ngulur diku: zuri caran.n zuri qoshen e vatrës; iu shkimtë caran.! (mallk.) iu shoftë vatra!; rrinte si caran.

çalan:

çalán,-e mb., edhe si em., i çalë.

çapar:

çapár,-i m. sh. -ë(t) 1. shirit në veshje me fije ari ose argjendi; gajtan mëndafshi. 2. vijë e ndritshme në lëkurën e kafshëve; gjarpër me vija të tilla: lopë me çaparë.

çapun:

çapún,-i m. sh. -ë(t) ecje me hap të shpejtë; ai që ecën shpejt.