Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capak
capak:

capák ndajf. ca, ndopak; paksa: piu capak.

Sinonime / Të përafërta:
ca
ndopak
paksa
Të ngjashme:
capan:

capá/n,-ni m. sh. -j(të) 1. capë e madhe; capë. 2. litari i samarit që lidh barrën.

kapak:

kapák,-u m. sh. -ë(t) pjesa e sipërme ose mbulesa që mbyll një enë, një kuti etj.: kapak hekuri (druri); kapaku i tenxheres; kapaku i librit; / spec. mbulesë mbrojtëse: kapaku i gjurit (anat.) kupa e gjurit; kapaku i fytit (anat.) njerithi.

çanak:

çanák,-u m. sh. -ë(t) tas i madh prej balte për gjellë; sahan, misur.

çapar:

çapár,-i m. sh. -ë(t) 1. shirit në veshje me fije ari ose argjendi; gajtan mëndafshi. 2. vijë e ndritshme në lëkurën e kafshëve; gjarpër me vija të tilla: lopë me çaparë.

çapik:

çapík,-e mb., edhe si em., shumë i prapë.