Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës capë
capë:

cáp/ë,-aI f. sh. -a(t) çapëI.

capë:

cáp/ë,-aII f. sh. -a(t) shtresa e fortë e tokës nën shtresën e butë që punohet, taban.

Sinonime / Të përafërta:
taban
Të ngjashme:
çapë:

çáp/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. vegël bujqësore si sqepar, me dy dhëmbë në anën e kundërt të tehut: prashit me çapë. 2. paftë hekuri në fund të hostenit për të kruar dheun e ngjitur në plor etj.; barbull. 3. lugë e madhe druri.

çapë:

çáp/ë,-aII f. sh. -a(t) bised. kafshatë: një çapë bukë; çapa e madhe të zë fytin (fj. u.).

cakë:

cák/ë,-a f. sh. -a(t) trastë e vogël; qese: caka e bukës; një cakë miell.

camë:

cám/ë,-a f. sh. -a(t) hamall.