Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cangeroj
cangëroj:

cangër/ój kal., -óva, -úar e bëj të fortë a të ngurtë; e bëj bajat.

Të ngjashme:
cangëloj:

cangël/ój kal., -óva, -úar ngre a mbaj pezull, çoj cangël. / pës. cangël.het v. III.

cingëroj:

cingër/ójI jokal., -óva, -úar mërdhij shumë.

cingëroj:

cingër/ójII jokal., -óva, -úar 1. nxjerr zë të hollë, të zgjatur e si të çjerrë; kuis, pingëron (për kafshët e për kandrrat); qaj me zë të hollë e vajtues (për fëmijët). 2. fig. ankohem, qahem. 3. më kumbon në veshë një tingull i hollë e i zgjatur.

cingëloj:

cingël/ój kal., -óva, -úar zbukuroj me xhingla.

hungëroj:

hungër/ój jokal., -óva, -úar nxjerr një britmë therëse e kërcënuese, nxjerr hungërimë; / v. III nxjerr një zë therës e të përvajshëm, nxjerr hungërima (qeni, ujku etj.).