Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cangëlan
cangëlan:

cangëlán,-e mb., edhe si em., i leckosur, zhelan.

Sinonime / Të përafërta:
zhelan
Të ngjashme:
cangëloj:

cangël/ój kal., -óva, -úar ngre a mbaj pezull, çoj cangël. / pës. cangël.het v. III.

cingëlane:

cingëlán/e,-ia f. sh. -e(t), edhe si mb., grua që zbukurohet me xhingla, pispillaqe.

cingëlar:

cingëlár,-i m. sh. -ë(t) çikërrimtar.

cangëlim:

cangëlím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

cangël:

cáng/ël,-la f. sh. -la(t) bised. 1. kapëse e vogël për të mbërthyer rrobat ose për të varur diçka; mbërtheckë. 2. sh. rrecka, zhele. 3. si ndajf. varur, pezull: e mbante këmbën cangël.