Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës camruk
camruk:

camrúk,-u m. sh. -ë(t) gështenjë e qëruar.

camruk:

camrúk kal., -a, -ur mbledh, rrudh; e gërmuq.

Sinonime / Të përafërta:
rrudh
Të ngjashme:
caruk:

carúk,-e mb., edhe si em., i zhveshur, lakuriq.

carrok:

carrók,-u m. sh. -ë(t), edhe si mb., vocërrak.

carrua:

carr/úa,-ói m. sh. -ónj(të) vocërrak.

cumrak:

cumrák,-uI m. sh. -ë(t) 1. cung i vogël, cumër i vogël. 2. fig. njeri shumë i shkurtër; shkurtabiq.