Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës came
çame:

çam,-e, -ja f. sh. -e(t).

camë:

cám/ë,-a f. sh. -a(t) hamall.

çam:

çam,-iII m. sh. -e(t) bot. bredh: çam i bardhë.

çam:

çam,-e mb. që lidhet me çamët a me Çamërinë, i çamëve a i Çamërisë: këngë (valle, veshje) çame; e folmja çame.

çam:

çam,-iI m. sh. -ë(t) banor vendës i Çamërisë ose me prejardhje nga Çamëria.

Të ngjashme:
cime:

cím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. cironkë. 2. gjuhcë.