Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës camë
camë:

cám/ë,-a f. sh. -a(t) hamall.

Të ngjashme:
bamë:

bám/ë,-a f. sh. -a(t) baltëgore.

cakë:

cák/ë,-a f. sh. -a(t) trastë e vogël; qese: caka e bukës; një cakë miell.

capë:

cáp/ë,-aI f. sh. -a(t) çapëI.

capë:

cáp/ë,-aII f. sh. -a(t) shtresa e fortë e tokës nën shtresën e butë që punohet, taban.

cimë:

cím/ë,-aI f. sh. -a(t) det. litar i trashë për të lidhur anijen në breg; litar: hodhi (mblodhi) cimën.