Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës calik
calik:

calík,-u m. sh. -ë(t) 1. kacek, shakull: caliku i farkëtarit. 2. trastë e vogël lëkure, për barinj. 3. tek. oxhaku i minierës.

Sinonime / Të përafërta:
kacek
shakull
Të ngjashme:
cabik:

cabík,-u m. sh. -ë(t) krahin. 1. petës. 2. pjesë trungu të hollë; cubak.

cilik:

cilí/k,-ku m. sh. -qe(t) bised. përrua i vogël; rrëke.

çalok:

çalók,-e mb. keq., edhe si em., i çalë.

çaluk:

çalúk,-e mb., edhe si em., i çalë.

çapik:

çapík,-e mb., edhe si em., shumë i prapë.