Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës calakembas
çalakëmbas:

çalakëmbas (çalakëmbazi) ndajf. cingthi.

Sinonime / Të përafërta:
cingthi
Të ngjashme:
çapakëmbas:

çapakëmbas (çapakëmbazi) ndajf. shaluar, shaluarthi: i hipi çapakëmbas.

hapakëmbas:

hapakëmbas ndajf. duke hapur këmbët; hapashalthi.