Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakule
cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

cakul:

cakúl,-e mb., edhe si em., gungaç, kurrizdalë.

Sinonime / Të përafërta:
gungë
xhungë
Të ngjashme:
cakull:

cáku/ll,-lli m. sh. -j(t) cakë.

caulë:

caúl/ë,-a f. sh. -a(t) nofull.

caruqe:

carúq/e,-ja f. zakon. sh. -e(t) opinga lëkure me majë e të zbukuruara me rripa, tollumbë: caruqe me xhufka.

cërule:

cërúl/e,-ja f. sh. -e(t) cule.