Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakul
cakul:

cakúl,-e mb., edhe si em., gungaç, kurrizdalë.

Sinonime / Të përafërta:
kurrizdalë
Të ngjashme:
cakël:

cák/ël,-la f. sh. -la(t) kapë e vogël të lashtash, misri etj.: cakla gruri.

cakule:

cakúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. cakë a trastë e vogël. 2. flluskë në lëkurë; gungë, xhungë.

cakull:

cáku/ll,-lli m. sh. -j(t) cakë.

çakël:

çák/ël,-la f. sh. -la(t) copë e vogël, çikërrimë; diçka e vogël e pa vlerë, rreckë; mur me çakla; / fig. fjalë a punë pa vlerë, gjepur.

çapul:

çapúl,-i m. sh. -ë(t) çapë e vogël: çapuli i qepëve.