Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakthi
cakthi:

cákthi ndajf. doçash.

çakthi:

çákthi ndajf. me ashpërsi të madhe; dhëmbë për dhëmbë: e priti çakthi.

çakth:

çakth,-i m. sh. -a(t) zool. qukapik.

Sinonime / Të përafërta:
doçash
Të ngjashme:
çalthi:

çálthi ndajf. 1. duke çaluar: ecte çalthi; valle çalthi valle gjatë së cilës bëhen disa hapa duke çaluar. 2. fig. me të meta e ngadalë: punonte çalthi.

çapthi:

çápthi ndajf. me hap, jo me vrap (për kuajt): ecën çapthi.

çokthi:

çókthi ndajf. guraçokthi.