Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakrrac
çakrraç:

çakrráç,-i m. sh. -a(t) zool. qukapik.

Sinonime / Të përafërta:
qukapik
Të ngjashme:
cakërran:

cakërrán,-e mb., edhe si em., bised. mendjemadh; mendjelehtë.

carac:

carác,-i m. sh. -(ë)t [carác/ë,-a f. sh. -a(t)] bot. dru i lartë i vendeve të ngrohta, që bën kokrra të vogla, të zeza, me bërthamë të madhe e me bisht të gjatë; kokrrat e këtij druri.

kakaraç:

kakaráç,-i m. sh. -ë(t) misër i zier.