Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakorre
cakorre:

cakórr/e,-ja f. sh. -e(t) sëpatë e vogël, latore.

Sinonime / Të përafërta:
latore
Të ngjashme:
cakërri:

cakërrí,-a f. shi i ftohtë e me borë; llohë; acar: bënte cakërri.

gaforre:

gafórr/e,-ja f. sh. -e(t) 1. zool. kafshë uji me guaskë të fortë e me dhjetë këmbë të nyjëzuara, që lëviz në të gjitha drejtimet: gaforre lumi (deti). 2. nj. i shquar astrol. një nga dymbëdhjetë yllësitë e zodiakut; shenjë e horoskopit për të lindurit nga 22 qershori deri më 22 korrik.

kaçorre:

kaçórr/e,-ja f. sh. -e(t) kasolle e thjeshtë si tendë për rrojtarin në vresht etj.; kotec pulash.

caktare:

caktár,-e, -ja f. sh. -e(t).

cakosje:

cakósj/e,-a f. veprimi sipas foljes.