Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakmak
çakmak:

çakmák,-u m. sh. -ë(t) mjet i vogël xhepi, me gaz, me benzinë a me alkool, për të ndezur cigaren: gur çakmaku.

Të ngjashme:
cakcak:

cakcák,-u m. sh. -a(t) zool. qukapik.

bajmak:

bajmák,-e mb., edhe si em., bised. 1. që i hedh këmbët anash a i përpjek kur ecën; i shtrembër: kalë bajmak; grua bajmake. 2. fig. budalla; torollak.

caktar:

caktár,-i m. sh. -ë(t) 1. lojtari që ruan cakun a kufirin në disa lojëra popullore. 2. ai që cakton çmimin e një malli në treg. 3. fig. njeri i fjalës e i besës.

farmak:

farmá/k,-ku m. sh. -qe(t) bised. helm.

kajmak:

kajmák,-u m. ajkë.