Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakllase
cakllasë:

cakllás/ë,-a f. sh. -a(t) fustan i gjatë deri në fund të këmbëve: cakllasë me kinda.

Të ngjashme:
çakllaz:

çaklláz,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. bar breshke, halmucë. 2. halë të lashtash.

çallatë:

çallát/ë,-a f. sh. -a(t) 1. e thelluar në dru, në gur etj. kur hiqet a kur pritet një pjesë. 2. si ndajf. duke ia ndarë thellë një copë: ia hoqi mishin çallatë.