Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cakllasë
cakllasë:

cakllás/ë,-a f. sh. -a(t) fustan i gjatë deri në fund të këmbëve: cakllasë me kinda.

Të ngjashme:
çakllaz:

çaklláz,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. bar breshke, halmucë. 2. halë të lashtash.