Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caklarte
caklartë:

caklárt/ë,-a f. sh. -a(t) ndërtesë me shumë kate.

Të ngjashme:
caktare:

caktár,-e, -ja f. sh. -e(t).

çallatë:

çallát/ë,-a f. sh. -a(t) 1. e thelluar në dru, në gur etj. kur hiqet a kur pritet një pjesë. 2. si ndajf. duke ia ndarë thellë një copë: ia hoqi mishin çallatë.