Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës caklaman
çaklaman:

çaklamán,-e (çakramán,-e) mb., edhe si em., i rreckosur; endacak.

Sinonime / Të përafërta:
endacak
Të ngjashme:
çalaman:

çalamán,-e mb. keq., edhe si em., i çalë.

ciklamin:

ciklamín,-i m. sh. -ë(t) 1. bot. bimë zbukuruese, me gjethe si zemër dhe me zhardhok të trashë, me lule të kuqe në vjollcë a të bardha. 2. si mb. që ka ngjyrë të kuqe në vjollcë.

cakatan:

cakatán,-e mb., edhe si em., gjaknxehtë.

çakrraman:

çakrramán,-e mb., edhe si em., çakërr, vëngërosh.