Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës cakerrit
çakërrit:

çakërrít (çakërrís) kal., -a, -ur bised. i hap shumë sytë, zgurdulloj; i hap shumë këmbët.

Të ngjashme:
cakërrim:

cakërrím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

cakërri:

cakërrí,-a f. shi i ftohtë e me borë; llohë; acar: bënte cakërri.

cakërran:

cakërrán,-e mb., edhe si em., bised. mendjemadh; mendjelehtë.

cakërroj:

cakërr/ój kal., -óva, -úar bised. 1. përpjek lehtë, çokas: cakërruan gotat; cakërroi kokën te dera; jokal. v. III fig. nxjerr tingull të lehtë. 2. fig. acaroj fjalët me dikë.

çakërdis:

çakërdís kal., -a, -ur bised. 1. përhap andej-këtej; i bëj të ikin në rrëmujë; fig. ngatërroj, bëj rrëmujë: i çakërdisi dhentë (pulat); e çakërdisi punën. 2. fig. i prish mendjen, e marros; e hutoj; jokal. çakërdisem: e çakërdisi djalin; çakërdisi fare.