Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakerran
cakërran:

cakërrán,-e mb., edhe si em., bised. mendjemadh; mendjelehtë.

Sinonime / Të përafërta:
mendjemadh
mendjelehtë
Të ngjashme:
çikërran:

çikërrán,-i m. sh. -ë(t) burim i vogël me një curril të hollë.

cakërroj:

cakërr/ój kal., -óva, -úar bised. 1. përpjek lehtë, çokas: cakërruan gotat; cakërroi kokën te dera; jokal. v. III fig. nxjerr tingull të lehtë. 2. fig. acaroj fjalët me dikë.

cucërran:

cucërrán,-e mb. i strukur e i mbledhur nga frika a nga turpi.

çakërrit:

çakërrít (çakërrís) kal., -a, -ur bised. i hap shumë sytë, zgurdulloj; i hap shumë këmbët.

vakërron:

vakërr/ón jokal., -ói, -úar v. III blegërin.