Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakerr
cakërr:

cákërr (i, e) mb. i kthjellët, i kulluar: ujë i cakërr.

cakërr:

cákërr ndajf. bised. 1. drejt; pingul; drejt e me hijeshi: ecën cakërr; dhi e zgjebur, bishtin cakërr (fig.) edhe i pavlerë, edhe fodull. 2. si mb. fig. i zbrazët, bosh; mendjelehtë: e ka kokën cakërr.

çakërr:

çakërr,-e mb., edhe si em., bised. 1. i vëngër; me sy të çelur a të larmë: me sy çakërr. 2. fig. që bën rrëmujë; i prapë: djalë çakërr.

Sinonime / Të përafërta:
pingul
bosh
mendjelehtë
Të ngjashme:
cakërri:

cakërrí,-a f. shi i ftohtë e me borë; llohë; acar: bënte cakërri.

caherë:

cahérë ndajf. bised. ndajnatëherë.

cakorre:

cakórr/e,-ja f. sh. -e(t) sëpatë e vogël, latore.