Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakellime
cakëllim:

cakëllím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes. Shih cakëlloj

çakëllimë:

çakëllím/ë,-aI f. sh. -a(t) gurishtë. Shih cakëlloj

çakëllimë:

çakëllím/ë,-aII f. sh. -a(t) zhurma “çak” që del nga një goditje e lehtë. Shih cakëlloj

Të ngjashme:
cokëllimë:

cokëllím/ë,-a f. sh. -a(t) zhurma kur cokëllojmë dhëmbët.

çakëllim:

çakëllím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. çakëllimëII.

krakëllimë:

krakëllím/ë,-a f. sh. -a(t) zë i çjerrë që nxjerr sorra etj.; / krismë e mbytur; kërcitje.