Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakelan
çakëlan:

çakëlán,-e mb., edhe si em., i rreckosur.

Të ngjashme:
cukëlan:

cukëlán,-e mb., edhe si em. 1. që i ka rënë leshi a është rrjepur vende-vende: dash cukëlan. 2. i leckosur, zhelan.

cakatan:

cakatán,-e mb., edhe si em., gjaknxehtë.

cakërran:

cakërrán,-e mb., edhe si em., bised. mendjemadh; mendjelehtë.

cangëlan:

cangëlán,-e mb., edhe si em., i leckosur, zhelan.

copëlan:

copëlán,-e mb., edhe si em., mospërf. leckaman.