Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cake
cakë:

cák/ë,-a f. sh. -a(t) trastë e vogël; qese: caka e bukës; një cakë miell.

çakë:

çák/ë,-aI f. sh. -a(t) presa e vijës së ujit: çakat e arës.

çakë:

çák/ë,-aII f. sh. -a(t) këmborë e vogël.

Sinonime / Të përafërta:
qese
Të ngjashme:
ceke:

cék/e,-ja f. sh. -e(t) enë e cekët; xhezve njëshe.

lake:

laké,-u m. sh. -nj(të) libr. keq. shërbëtor.

take:

ták/e,-ja f. sh. -e(t) 1. lundër e madhe. 2. pushkë me tytë të shkurtër.