Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakcire
çakçirë:

çakçírë,-t m. sh. kofsharë, tirq.

Sinonime / Të përafërta:
kofsharë
tirq
Të ngjashme:
cakorre:

cakórr/e,-ja f. sh. -e(t) sëpatë e vogël, latore.

caktare:

caktár,-e, -ja f. sh. -e(t).

akcizë:

akcíz/ë,-a f. sh. -a(t) fin. taksë e veçantë për mallra të forta (si karburantet, duhani, pijet alkoolike): heqja (ulja) e akcizave.