Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakatan
cakatan:

cakatán,-e mb., edhe si em., gjaknxehtë.

Sinonime / Të përafërta:
gjaknxehtë
Të ngjashme:
cokatan:

cokatán,-e mb., edhe si em., i krisur, i çmendur.

caktar:

caktár,-i m. sh. -ë(t) 1. lojtari që ruan cakun a kufirin në disa lojëra popullore. 2. ai që cakton çmimin e një malli në treg. 3. fig. njeri i fjalës e i besës.

çakëlan:

çakëlán,-e mb., edhe si em., i rreckosur.

çaklaman:

çaklamán,-e (çakramán,-e) mb., edhe si em., i rreckosur; endacak.

çalaman:

çalamán,-e mb. keq., edhe si em., i çalë.