Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakallos
çakallos:

çakallós kal., -a, -ur bised. e bëj dikë të tërbohet, e çmend.

Të ngjashme:
çakalloz:

çakallóz,-e mb., edhe si em., që bën si i marrë; kokëkrisur.

çakalloz:

çakallóz,-i m. folk. figurë e përrallave popullore, e përfytyruar si njeri i fortë e kokëkrisur, i cili fiton kundër divit a kuçedrës.

cakëlloj:

cakëll/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar çokas; kërcëlloj: i cakëlluan gotat; i cakëllonin dhëmbët. / pës. cakëllóhet v. III.

cikalos:

cikalós kal., -a, -ur e bëj me pika të vogla.

çakëlloj:

çakëll/ój kal., -óva, -úar 1. bëj zhurmë çak-çak duke goditur lehtë me diçka. 2. gdhend. / pës. çakëllóhet v. III.