Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakërroj
cakërroj:

cakërr/ój kal., -óva, -úar bised. 1. përpjek lehtë, çokas: cakërruan gotat; cakërroi kokën te dera; jokal. v. III fig. nxjerr tingull të lehtë. 2. fig. acaroj fjalët me dikë.

Sinonime / Të përafërta:
çokas
Të ngjashme:
çikërroj:

çikërr/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III pikon nga pak; bie me pika të vogla: çikërron kroi (çatia); çikërron shiu. 2. nxjerr xixa: çikërron zjarri. 3. kal. stërpik.

çakordoj:

çakord/ój kal., -óva, -úar muz. i prish akordin një vegle muzikore; kund. akordoj.

cakëlloj:

cakëll/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar çokas; kërcëlloj: i cakëlluan gotat; i cakëllonin dhëmbët. / pës. cakëllóhet v. III.

cakërran:

cakërrán,-e mb., edhe si em., bised. mendjemadh; mendjelehtë.

capërloj:

capërl/ój kal., -óva, -úar bised. copëtoj.