Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cakërri
cakërri:

cakërrí,-a f. shi i ftohtë e me borë; llohë; acar: bënte cakërri.

Sinonime / Të përafërta:
llohë
acar
Të ngjashme:
hakërri:

hakërrí,-a f. sh. -(të) 1. hakërrimë; kërcënim. 2. nj. afshi i ndërzimit (zakonisht për dosën).

cakërrim:

cakërrím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve.

cakërr:

cákërr (i, e) mb. i kthjellët, i kulluar: ujë i cakërr.

cakërr:

cákërr ndajf. bised. 1. drejt; pingul; drejt e me hijeshi: ecën cakërr; dhi e zgjebur, bishtin cakërr (fig.) edhe i pavlerë, edhe fodull. 2. si mb. fig. i zbrazët, bosh; mendjelehtë: e ka kokën cakërr.

cakorre:

cakórr/e,-ja f. sh. -e(t) sëpatë e vogël, latore.